Zanimivosti in aktivnosti v okolici

Za aktivnejši in prijetnejši oddih…

Vse leto se v naši bližnji okolici najdejo številne zanimivosti in aktivnosti, ki popestrijo bivanje v naših apartmajih. Smo odlična destinacija tako za miren oddih kot aktivno preživljanje prostega časa. Pohodništvo, kolesarjenje, vodni športi in številne druge aktivnosti ter številni izleti že čakajo na vas!

Spodaj smo za vas zbrali nekaj naših najljubših idej, z veseljem pa vam bomo tudi prijazno svetovali in vas usmerili ob vašem obisku.
Dobrodošli!

Bližnje zanimivosti

Kosmačeva domačija

Slap ob Idrijci 15, 5283 Slap ob Idrijci, Slovenija

Na nasprotnem bregu reke Idrijce leži Kosmačeva domačija, kjer je živel znan slovenski pisatelj Ciril Kosmač, sedaj preurejena v muzej. V podstrešnih prostorih hiše si je mogoče ogledati skromno, vendar zanimivo razstavo, ki govori o pisateljevem življenju, delu in času, v katerem je živel. Domačija je lep primer bivalne kulture tega dela Primorske s konca 19. stoletja,  zato je vsekakor vredna ogleda.

SUP-anje

Podmilščakova 46, Most na Soči, Slovenija

Ladjica Lucija

Cesta 102, Most na Soči, Slovenija

Mirna plovba po smaragdni reki Soči, še bolj zanimiva zaradi nepogrešljivih zgodb kapitana.

Ježa konjev

Kozaršče, Most na Soči, Slovenija

Jadralno padalstvo

Brunov drevored 6, Tolmin 5220, Slovenija

Na izlet v druge kraje

Zanimivosti v Cerknem in okolici

Partizanska bolnica Franja

Dolenji Novaki, Cerkno 5282, Slovenija

Nekdanja partizanska vojna bolnišnica, skrita v slikoviti soteski z nekaj majhnimi slapovi in z deloma novo, zaščiteno potjo. Družine se lahko sprehodijo do dela z vojašnicami in muzejsko predstavitvijo. Cena vstopnice je ugodna in vsebuje še zloženko z opisom.

Terme in smučišče Hotel Cerkno

Sedejev trg 8, Cerkno 5282, Slovenija

Manjši smučarski center z različno zahtevnimi progami, zelo prijazen za družine. Restavracija Alpska perla ponuja dobro hrano za primerno ceno. Poleti je to prijeten kraj za pohod po različnih markiranih poteh s čudovitimi razgledi.

Cerkljanski muzej

Bevkova ulica 12, Cerkno 5282, Slovenija

Na krajšem ogledu se lahko ustavite v Cerkljanskem muzeju, kjer boste bolje spoznali življenje in zgodovino na tem območju.

Arheološki park Divje babe

Močnikova ulica 2, 5282 Cerkno

Jama z arheološkimi najdbami, do katere lahko pridemo le peš. Potrebujete dobre čevlje in svetilko.

Na izlet v druge kraje

Zanimivosti v Idriji in okolici

Rudnik živega srebra v Idriji

Bazoviška ulica 2, 5280 Idrija

 

Grad Gewerkenegg

Prelovčeva ulica 9, 5280 Idrija

Mestni muzej Idrija

Prelovčeva ulica 9, 5280 Idrija

Idrijski vojni muzej

Trg Sv. Ahacija 4, 5280 Idrija

Muzej prikazuje eksponate, ki so jih uporabljali vojaki 20. stoletja, kar pomeni, da v muzeju najdete veliko zanimivih stvari od 1. svetovne vojne pa vse do osamosvojitvene vojne za Slovenijo leta 1991.

Idrijska rudarska hiša

Bazoviška ulica 4, 5280 Idrija

V bregu, nedaleč od mestnega središča in obdana z zelenjavnimi vrtovi stoji ena zadnjih rudarskih hiš, ki so stoletja oblikovale podobo in odražale delavski značaj Idrije.

Divje jezero

Skrivnostno jezero v bližnji Idriji je eden draguljev slovenske naravne dediščine. Že leta 1967 je bil zaščiten kot spomenik naravne dediščine, od leta 1972 pa je urejen za obiskovalce, saj je prvi muzej na prostem v Sloveniji. Nahaja se približno 2 km južno od mesta. Jezero je skrito v skalnati votlini pod prepadom severnega roba planote Črni vrh in je povezano s skrivnostnim svetom podzemnih vodnih tokov.

Na izlet v druge kraje

Soška dolina (Tolmin, Kobarid, Bovec)

Rafting po reki Soči

Izlet z raftom od Boke/Srpenice do Trnovega ob Soči je klasičen Soški rafting, ki sega od umirjenega začetka do adrenalinskega konca. Začnemo v bližini veličastnega slapa Boka, obkroženega z neverjetnimi razgledi, zaključimo pa z divjo vodo in brzicami, ki nam pospešijo srčni utrip.

Javorca (Tolmin)

Visoko nad dnom reke Tolminke, na Javorci leži sveti kraj, lesena Spominska cerkev Svetega Duha, ki nosi oznako Evropske kulturne dediščine.

Tolminska korita (Tolmin)

Ob sotočju Tolminke in Zadlaščice sta oba potoka v skale vklesala globoke soteske. Turistična pot, ki omogoča pogled na soteske tako z vrha kot od spodaj, vodi po kristalno čisti turkizni vodi. Soteske so najnižja točka Triglavskega narodnega parka in eno najbolj priljubljenih turističnih točk v regiji.

Kobariški muzej

Kobariški muzej je središče predstavljanja dediščine soške fronte v slovenskem, evropskem in svetovnem merilu. Edinstvene demonstracije bojev in življenja med vojno, eksponati, bogato fotografsko gradivo in televizijska projekcija pripovedujejo ganljivo zgodbo težkih in krvavih dni ob reki Soči.

Triglavski narodni park

Edini narodni park v Sloveniji. V sodobni obliki je bil ustanovljen leta 1981, nahaja se na severozahodu države, to je na jugovzhodnem delu alpskega masiva. Triglavski vrh, najvišji vrh Julijskih Alp, stoji skoraj sredi nacionalnega parka.

KONTAKTIRAJTE NAS

in prejmite najboljšo ponudbo

Izpolnite spodnji obrazec za povpraševanje:    Prihod

    Odhod